Torstai 24. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Tuukka, Touko, Alarik
Julkaistu 11.5.2018 13:16

Missa Concordiae Juhannuskonferenssissa

Missa Concordiaen toteuttaa eri-ikäisistä koottu joukko taitelijoita.

Yksi tulevan Juhannuskonferenssin kohokohta on säveltäjä Lasse Heikkilän 1990-luvun alussa säveltämä Missa Concordiae – päivitettynä.

 

– Missa Concordiae 2018 on tehty tätä aikaa varten, kun Kristuksen seurakuntaa jakavat monet teologiset kysymykset ja sosiaalinen media täyttyy kristittyjen keskinäisistä vihapuheista, Heikkilä kertoo.

 

Teos sisältää useimmat alkuperäisversion lauluista, joista osa on sovitettu uudelleen. Mukana on myös kolme tuoretta versiota varten sävellettyä uutta laulua.

 

 

Sota jättää traumansa

Esityksen runkona on Levo Groove -yhtye, jonka jatkeena nähdään tammikuussa Tampereella perustettu Musiikkiteatteri Valkia. Laulaja ja kitaristi Sami Asp debytoi näytelmäroolissa.

 

Esityksen yhteydessä Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo pitää puheen samasta teemasta ja viittaa myös sata vuotta sitten käytyyn kansalaissotaan ja sen sukupolvien yli ulottuviin traumoihin.

 

– Meidän heittelemillämme kivillä voi olla samankaltaista vaikutusta kuin tällä sodalla, jos emme ole valmiita tekemään sovintoa keskenämme.

 


Missa Concordiae 2018 ja Pekka Havupalo Juhannuskonferenssin juhlateltassa perjantaina 22.6. kello 16.00–17.30.

 

 

Niina Tuovinen



Jaa
”Suomi on kymmenen vuotta Viroa jäljessä”
Gary Wilkersonin uudet löydöt
Äitiys pakottaa kasvuun
Rauhaa epävarmuuden keskellä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!