Torstai 21. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Ahti, Ahto, Ingemar, Ingmar, Inge
Julkaistu 29.5.2017 13:05

Helluntaijuhlaa Kuopiossa

Ulla Ingman-Ronkainen, Veikko Uotinen, Klaus Korhonen ja Heimo Enbuska seurakunnan 90-vuotisjuhlan jälkeen Eelimtemppelin portailla

Kuopion Eelimtemppeli täyttyi helatorstaina 25. toukokuuta ih­misistä, jotka juhlivat 90 vuotta täyttävää seurakuntaa ja muiste­livat sen tärkeää merkitystä sekä itselleen että koko Suomen hel­luntailiikkeelle.

 

Juhla alkoi kuopiolaisen saar­naajan Niilo Heimosen sanoit­tamilla kuorolauluilla. Sen jälkeen seurakunnan nykyinen johtava pastori Heimo Enbuska kertoi kuvin ja sanoin helluntailiikkeen tulosta Kuopioon 1900-luvun al­kupuolella.

 

Kunniavieraana paikalle oli saapunut myös Amerikasta Veik­ko Uotinen, joka on seurakun­nan perustajan ja sen ensimmäi­sen saarnaajan William Uotisen ainoa elossa oleva poika. Kuopion helluntaiseurakunta perustettiin tammikuussa 1927 pian sen jäl­keen, kun 22-vuotias William Uo­tinen oli kutsuttu paikkakunnalle saarnaajaksi. Seurakuntaan liittyi perustamisvaiheessa 17 jäsen­tä, mutta Uotisen kymmenvuoti­sen toiminnan aikana jäsenmäärä kasvoi seitsemäänsataan.

 

Myös saarnaaja Vilho Soini­nen vaikutti vahvasti seurakun­nan toimintaan sotien aikana ja sen jälkeisinä vuosina. Hänen muistoaan juhlassa elävöitti Soi­nisen lapsenlapsi Ulla Ingman- Ronkainen useilla lauluillaan. 

 

Juhlapuheen tilaisuudessa piti seurakunnan entinen johtaja Klaus Korhonen.Leevi LaunonenJaa
Sillanrakentaja tätä aikaa varten
Apu kasvatushaasteisiin tuli uskovien perheiden yhteydestä
”Globalisaatio auttaa Jumalan mission päätökseen”
”Me voimme tehdä tulevaisuutta”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!