Torstai 23. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Akseli
Julkaistu 15.9.2016 00:00

Ekumeniaa exlibriksillä

Taiteilija Mauri Päivisen Exlibris-näyttely avattiin viime perjantaina Pohjois-Karjalan museossa Joensuussa. Kuva: Heikki SikanenJoensuussa Pohjois-Karjalan museo Hilmassa avattiin viime perjantaina näyttely Exlibriksiä suomalaisille. Esillä on 152 kirjanomistajamerkkiä, jotka kaikki ovat taiteilija Mauri Päivisen käsialaa.

Päivinen on tehnyt vuosien varrella exlibriksiä monille julkisuuden henkilöille. Myös suuri joukko kristillisten kirkkojen johtajia arkkipiispoista vapaakristillisiin vaikuttajiin on saanut Päivisen suunnitteleman merkin.

Exlibris on eräänlainen kirjan omistajan käyntikortti, jossa kuvataan symbolien kautta jotakin kyseiselle henkilölle tärkeää asiaa, kuten ammattia tai harrastusta. Esimerkiksi Fidan emeritus toiminnanjohtaja Arto Hämäläisen merkistä löytyvät eväskori ja ojentuvat kädet, joissa on viisi leipää ja kaksi kalaa.

Näyttelyn avajaiset juonsi MTV3:n uutisankkuri Keijo Leppänen ja juhlaesitelmän piti  Suomen Kuvalehden emeritus päätoimittaja Tapani Ruokanen. Myös Yle toi tervehdyksensä tilaisuuteen, jossa esitettiin dokumentaristinakin tunnetun Päivisen tvelokuva Exlibris – symbolien salaisuus.

Näyttely on esillä Hilmassa 13. marraskuuta asti.


Säde Loponen

Jaa
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!