Keskiviikko 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 3.1.2018 06:28

Cafe Verso vetää väkeä Valkealassa

Ennen joulua Cafe Versossa oli esiintymässä tamperelainen AMen-ryhmä, joka sai hyvän vastaanoton. Kuva: Reija Ripatti

Lämmin valo kajastaa Cafe Ver­son ikkunoista. Kahvila on Val­kealan helluntaiseurakunnan kokoontumispaikka. Vuonna 2015 perustettuun seurakuntaan kuuluu kolmisenkymmentä jä­sentä.

 

– Toimimme aiemmin Kouvo­lan helluntaiseurakunnan toimi­pisteenä. Oma seurakunta Valkealaan syntyi monien vaiheiden ja rukousten myötä, kertoo van­himmiston jäsen Lasse Ripatti, joka palvelee seurakuntaa oman työnsä ohella.

 

Seurakunnan kokoontumis­paikka on entinen postin kiin­teistö. Cafe Verso on auki kol­mena arkipäivänä viikossa, ja pienen kirkkosalin puolella tilai­suuksia järjestetään torstaisin ja sunnuntaisin.

 

– Valkealan keskustassa ei ol­lut kahvilaa, joten sen perustami­nen oli luontevaa. Ammattihen­kilökunta hoitaa kahvilaa, ja tal­koolaisia on apuna. Taso pidetään korkeana mutta kynnys matalana, Ripatti kuvailee.

 

Cafe Versossa kukaan ei saar­naa, mutta ihmisten kanssa mie­lellään keskustellaan. Tarjolla on myös hengellisiä lehtiä, kirjoja ja musiikkia.

 

– Olemme järjestäneet myös konsertteja, joihin ihmisten on helppo tulla. Seurakunnan näky­nä on tavoittaa oman pitäjän ih­misiä, ja siinä on onnistuttu. Nyt on kylvön aika, sadonkorjuu tulee ajallaan, Ripatti sanoo.

 

 

Markku Sandberg

 Jaa
Näky sai siivet
70-prosenttisesti suomalainen
Ilmiöiden aallonharjalla
Joulun symbolit nostavat sanoman esiin
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!