Keskiviikko 29. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Joonas, Jouni, Joni, Joona, Jonne, Jonni
Julkaistu 12.5.2016 00:00

Bono esiintyy psalmidokumentissa

Yhdysvaltalainen Fullerin teologinen seminaari on julkaissut dokumentin, jossa U2-yhtyeen laulaja Bono ja kirjailija Eugene Peterson keskustelevat psalmeista. Dokumentti kertoo myös miesten ystävyydestä, joka sai alkunsa, kun Bono ihaili Petersonia nykykielisen The Message -raamatunkäännöksen tekijänä.

Muun muassa pastorina ja professorina toiminut Peterson kertoo löytäneensä psalmit ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana. Aluksi hän hämmentyi niiden metaforista, sillä ne haastoivat hänen saamansa opetuksen, jonka mukaan Raamattua on luettava kirjaimellisesti.

– Psalmit ovat tärkeitä, koska joillekin ihmisille ne voivat opettaa, että mielikuvituksen avulla on mahdollista päästä käsiksi totuuteen, hän sanoo.

Bono puolestaan arvostaa psalmien tapaa kuvata ihmiselämän tunnekirjoa. Hän kertoo usein toivovansa, että kristillisessä musiikissa olisi enemmän vastaavanlaista rehellisyyttä.

– Kirjoita laulu avioliitto-ongelmistasi! Kirjoita siitä, mikä hallinnossa mättää. Jumala odottaa sinulta totuutta, hän rohkaisee kristittyjä artisteja.

Englanninkielisen dokumentin voi katsoa osoitteessa fullerstudio.fuller.edu.


Säde Loponen


Jaa
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!