Torstai 30. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Usko
Julkaistu 20.10.2016 00:00

Blogisti: Yhtenäisyys suurten ikäluokkien kulttuuripiirre

Miksi alle 40-vuotiaat eivät rakenna samanlaisia seurakuntia kuin heidän vanhempansa? kysyy Karl Vaters Christianity Todayn blogissaan.

Pääsyy on hänestä selkeä: toisin kuin suuret ikäluokat, X- ja Y-sukupolviksi nimetyt nuoret aikuiset eivät ole yhtenäinen joukko, ja siksi heitä tulee lähestyä yksilöinä.

– Milleniaalit vastustavat luokittelua. Mutta se ei estä meitä yrittämästä luokitella heitä. Etenkään kaltaisiani suuren ikäluokan edustajia, blogisti tilittää.

Hänen mukaansa luokittelu helpottaa palvelutyötä ja tekee siitä turvallisempaa mutta myös ”tylsää”. Alle 40-vuotiaita hän ei näe jonakin vaikeasti pideltävinä vaan niin monia tyylisuuntia edustavina, ettei heitä pysty niputtamaan totutusti yhteen ryhmään.

Vaters sanoo, että ennen suuria ikäluokkia ihmisiä luokiteltiin etnisin ja alueellisin perustein. Vasta toisen maailmansodan jälkeen kasvoi ensimmäinen suuri yhtenäinen sukupolvi, jonka aikana syntyi yleismaailmallinen viestintä ja musiikkikulttuuri.

– Yksi-koko-kaikille -sukupolvi on ohi. Mutta sekin kesti vain 50 vuotta, noin vuodesta 1945 vuoteen 1995, Vaters toteaa.

Jaa
Menestystarinan kotimatka
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!