Torstai 23. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Akseli
Julkaistu 11.8.2016 00:00

Amerikkalaiskysely: Pastorit pelkäävät vääriä syrjähyppysyytöksiä

Puolet amerikkalaisista protestanttipastoreista on sitä mieltä, että aviollisesta uskottomuudesta syytetty pastori tulisi laittaa tehtävästään sivuun siksi aikaa, kun asiaa selvitetään. Selvä enemmistö pitäisi syytökset kuitenkin vain seurakunnan johdon tiedossa, kunnes selvitys on valmistunut.

Muun muassa nämä asiat selvisivät baptistisen LifeWay Research -tutkimuslaitoksen keväällä tekemästä pastorikyselystä.

Kyselyyn vastanneesta tuhannesta pastorista 86 prosenttia kertoisi seurakuntalaisille, mikäli aviorikossyytös osoittautuu todenperäiseksi. Neljännes vastaajista oli sitä mieltä, että aviorikoksen tulisi johtaa pysyvään erottamiseen julkisesta palvelutyöstä.

Kolmannes kannatti kolmesta kuukaudesta vuoteen kestävää väliaikaista virasta pidättämistä.

– Pastorit uskovat, että seurakunnan johtajilla tulisi olla korkeat moraaliset vaatimukset. Samalla he haluavat suojella itseään vääriltä syytöksiltä, Life-Wayn johtaja Ed Stetzer kiteyttää kyselyn tulokset.

– Raamatun mukaan paimenten ei tule käyttäytyä moitittavasti, joten ei ole yllättävää, että jotkut haluavat langenneiden pastoreiden joutuvan suljetuksi pois hengellisestä työstä. Silti pastorit ovat myös ihmisiä, jotka puhuvat säännöllisesti anteeksiantamuksesta.

Jaa
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!