Keskiviikko 29. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Joonas, Jouni, Joni, Joona, Jonne, Jonni
Julkaistu 14.4.2016 00:00

Amerikkalaiskysely: Kristityt valittavat liikaa

Yhä useampi yhdysvaltalainen ajattelee, että maan uskonnonvapaustilanne on heikentynyt ja että maan kristityt kohtaavat kasvavaa suvaitsemattomuutta. Samalla moni kuitenkin kokee kristittyjen itsensä pitävän asiasta liikaa meteliä.

Näkemykset ilmenivät kristillisen LifeWay Research -tutkimuslaitoksen tekemässä kyselyssä.

Sen mukaan lähes kaksi kolmesta amerikkalaisesta ajattelee, että kristittyihin kohdistuu kasvavaa suvaitsemattomuutta, ja lähes yhtä moni kokee uskonnonvapauden heikkenevän. Kummankin näkemyksen kannatus on kasvanut merkittävästi edellisen, vuonna 2013 tehdyn kyselyn jälkeen.

Mielikuva uskonnonvapauden heikkenemisestä on yhtä yleinen sekä tunnustavien kristittyjen että muita uskontoja harjoittavien keskuudessa, tutkimus paljasti.

43 prosenttia kaikista vastaajista sanoi kristittyjen kuitenkin valittavan liikaa sitä, miten heitä kohdellaan. Edellisessä kyselyssä osuus oli 34 prosenttia.

Tutkimuslaitoksen johtajan Ed Stetzerin mukaan kristittyjen tulee huomioida tutkimuksen tulokset ja puolustaa uskomuksiaan sortumatta ”keinotekoisiin vastakkainasetteluihin” ja ”vääriin hälytyksiin”, jotka voivat lisätä mielikuvaa uskovista turhina valittajina.

– Tasapainoin löytäminen tässä asiassa ei ole helppoa.

Tutkimusta varten haastateltiin tuhat ihmistä syksyllä 2013 ja syksyllä 2015.

Jaa
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!